Multifunctioneel centrum (MFC) De Deele

Lekker thuis in Emmer-Compascuum Mensen willen graag wonen in een stad of dorp waar ze zich thuis voelen. Dat geldt voor jongeren, voor ouderen, voor gezinnen, voor mensen meteen beperking, kortom: voor iedereen.


Wanneer je oud wordt of om andere redenen afhankelijker wordt van anderen is dat thuisgevoel vaak nog belangrijker. Gewoon in je eigen huis kunnen blijven wonen, ook als je aangewezen bent op zorg en ondersteuning, dat is de bedoeling van de woon-zorgzone in Emmer-Compascuum.

 

Wat is een woon-zorgzone eigenlijk?

Een woon-zorgzone is een dorp waar mensen wonen van jong tot oud. De meeste inwoners hebben (nog) geen behoefte aan zorg. Maar voor wie dat wel nodig heeft, is er zorg mogelijk in eigen huis. Zorg- en welzijnsinstellingen en de woningcorporatie werken hierbij nauw samen.

 

Lefier Zuidoost Drenthe en de gemeente Emmen.

Op een prachtige locatie in het centrum van Emmer-Compascuum heeft Lefier in samenwerking met de Gemeente Emmen een Multifunctioneel Centrum gebouwd, met daarboven 33 sociale huurappartementen.

Multifunctioneel Centrum
Multifunctioneel Centrum De Deele heeft voorzieningen voor jong en oud. Op de verdiepingen zijn 33 sociale huurappartementen gebouwd. Op de begane grond hebben Stichting Maatschappelijk en Cultureel Centrum, Zorggroep Tangenborgh, Gemeente Emmen met de Gemeentewinkel, Kinderdagverblijf Uk & Puk, Buitenschoolse opvang BSO & KO, Bibliotheek Emmen, Stichting Welzijnsorganisatie Sedna, Stichting Peuterwerk, Stichting Sociaal Cultureel Werk en Lefier Zuidoost Drenthe een plek. Zo blijft de leefbaarheid in het dorp nog vele jaren op peil.

Informatie appartementen
De appartementen hebben een ruime woonkamer met open keuken, berging, gastentoilet, badkamer met extra toilet, twee slaapkamers en balkon. De woningen bestaan uit drie verschillende typen. De appartementen bestaan uit drie verschillende typen. De huurprijzen van deze appartementen liggen tussen de € 599,96 en € 650,21 per maand, inclusief servicekosten. Afhankelijk van het inkomen kan huurtoeslag worden aangevraagd.

Interesse
Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich bij Lefier inschrijven voor deze huurwoningen. Ook zonder zorgvraag is dit mogelijk. Ga naar www.lefier.nl of kom langs in de woonwinkel van Lefier aan de Hooggoorns 16 in Emmen. Geïnteresseerden zijn ook welkom op het spreekuur in Emmer-Compascuum. Iedere donderdag van 9.30 - 11.30 uur aan De Spoel 35a.

Bron: Gemeente Emmen.

 

Namens de medewerkers van het Servicepunt in De Deele heten wij u van harte welkom.

De Gemeentewinkel in Emmer-Compascuum
Het Servicepunt is geopend: dinsdag van 12.00 - 17.00 en 17.30 -19.00 uur en donderdag van 9.00 - 12.30 en 13.00 -16.00 uur. 
Algemene informatie:

Image Voorontwerp Structuurvisie 2020

Image Voorontwerp Uitvoerings programma Structuurvisie 2020

Image Structuurvisie 2020 gemeente EmmenImage

Het is leuk vertoeven in Emmer-Compascuum.
Emmer-Compascuum zoekt doe-mensen, praat-mensen zijn er al genoeg.
 

 

Gemeente Emmen

Lefier

Zorggroep Tangenborgh

Welzijngroep Sedna

Icare de Trans

Copyright © 2015. All Rights Reserved.