DVD Regio codes

Regio codes is wel het meest ongewenste dat bestaat in zowel DVD Spelers als de Discs. Een speler is gemaakt om Discs af te spelen met dezelfde regio code die de producenten erop hebben gezet.
Regio
 Regio's
 
1 USA, Canada
2 Europa, Midden Oosten, Japan, Zuid Afrika
3 Zuid Korea, Taiwan, HK, ASEAN
4 Australie, NZ, Zuid Amerika
5 Ex-Sovjet Unie, Indian sub-continent, Afrika
6 China
7 Gereserveerd
8 Internationale gebieden (Vliegtuigen, cruise schepen, etc.)
 
Het zou natuurlijk ideaal zijn dat iedere titel in alle 6 de regio's tegelijker tijd zou worden uitgegeven. In de werkelijkheid is dit anders, soms zitten er maanden of zelfs jaren tussen de releases van dezelfde titel.
De grootste problemen hebben de landen buiten de USA, in het bijzonder Europa, Oost Azië en Australië, waar de DVD op dit moment zeer populair is. Over het algemeen liggen de prijzen voor Regio 2 Titels vele malen hoger als die voor een Regio 1 versie en de Regio 2 versie komt ook meestal een paar maanden later. De problemen in de Regio 4 landen kunnen alleen maar groter zijn.
Dit problemen worden alleen maar groter door het niet bestaan van standaard prijzen over de verschillende regio's en met een wat mindere impact, het niet beschikbaar zijn van diverse DVD Features zoals behind-the-scenes, trailers etc. zodat de mensen alternatieven gaan zoeken zoals de DVD's in de USA kopen.
Er is helaas niets te doen aan de Regio code op de Disk zelf. Gelukkig hebben de DVD Speler fabrikanten toch nog een Hart m.b.t het inbouwen van de beveiligingen. Waarom zouden ze dit immers doen, het kan ze een heleboel omzet schelen als niemand ze meer zouden kopen als ze niet om te bouwen zijn om er voor te zorgen dat je gewoon alle disks af kan spelen.
 
De 3 DVD Werelden!
In de 3 Grootste Regio's staat men verschillende tegenover de Regio Codes en het omzeilen hiervan.
USA en Canada
Hier is de Regio Code nog geen echt punt omdat de meeste films toch eerst op een Regio 1 DVD verschijnen voordat deze ergens anders worden uitgegeven. De hoofdzakelijk Engels sprekende Noord Amerikaanse bevolking hebben praktisch geen intresse in buitenlandse films uit andere Regio's. Het uitgeven van de populaire Crouching Tiger, Hidden Dragon op een Regio 3 DVD, terwijl de film nog werd vertoond in de Amerikaanse Bioscopen, is een grote uitzondering op de regel wat zich niet zo vaak zal herhalen. Het is dus geen verassing dat er totaal geen intresse is voor Multi-region Spelers.
Oost Azie
Met de uitzondering van japan, Korea en Taiwan, is de vraag voor Multi-Regio DVD zeer groot. gecombineer dat met een enorme fabrikage mogelijkheden, een voorkeur voor instelbare settings, een gebrek van regels en een heleboel mensen die de boel steeds beter willen maken kan deze vraag eenvoudig beantwoord worden. Fabrikanten leveren graag Volledig Regio Vrije speler direct uit de fabriek.
Europa en de Rest
Buiten de 2 bovengenoemde Regio's, is de vraag voor Multi-Regio DVD wel gewenst maar voor veel mensen niet vereist. In West Europa, Grote winkel ketens zoals Dixons verkopen geen Multi-Region Spelers, maar in plaats daarvan verkopen ze goedkope spelers die volgens de boekjes alleen maar 1 Regio kunnen spelen. Echter zijn deze meestal simpel te herprogrammering met de afstandsbediening op een Palmtop. De Echte Merken (Voornamelijk uit Japan) hebben dit echter niet en dan moet de klant eerst een Dealer zoeken die dit eventueel voor je wil doen.
zijbanner2.jpg

Copyright © 2015. All Rights Reserved.