Regio Internet.

 

Deze stichting is opgericht 7 maart 2008, dat deze stichting is opgericht is mede gebeurd om oude tijden weer te laten doen herleven. Maar ook om een stuk saamhorigheid teug te brengen onder de mensen uit Emmer-Compascuum en omstreken. De start van het eerste jaar was, tijdens het Hemelvaarts-weekend mei 2008. We hadden een programma rondt gezet met veel artiesten voor drie dagen feest, dit beviel ons als stichting bestuur zo goed dat we het nog provisionele hebben aangepakt.

Het bestuur is groter geworden en uitgebreid naar elf-bestuursleden, elk jaar tijden het hemelvaarts-weekend willen wij iets moois neer zetten voor alle leeftijd groepen. Vanaf het tweede jaar maken we gebruik van de manege “de Stijgbeugel” aan het westerdiep wz, dit is een geweldige locatie om dit evenement daar te houden.

Elk jaar gaat de stichting zich inzetten voor een goede doel tijdens de drie dolle dagen het eerste jaar was dat voor de kinderboerderij, het tweede jaar voor twee AED Kastjes (Defibrillators)voor ons dorp. En de laatste twee jaar organiseren wij een gratis mega-kindermiddag, waar ongeveer 600 kinderen op afkomen. Dit alles is natuurlijk  mede mogelijk door heel  veel  vrijwilligers, maar ook door de sponsoren, in financieel  maar ook in materialen.

Door hun grote inzet, kan de stichting dit jaarlijks mede mogelijk maken en te organiseren.

 

Correspondentie adres: Braakhekkeplein 25 7881 HS Emmer-Compascuum.

 

 

 

 

Volg ons op Facebook.

 

 


 

Emmer - Erfscheidenveen

Emmer-Erfscheidenveen is een buurtschap in de Nederlandse provincie Drenthe, gemeente Emmen, behorend tot Emmer-Compascuum en telt ongeveer 1600 inwoners, en er is een verscheidenheid aan levens-beschouwingen.

Het buurtschap beschikt over een gereformeerde en een Baptistenkerk, een openbare en een protestants-christelijke basisschool.


Bedrijvigheid zijn o.a. HELIHOLLAND, Supermarkt NEEF en enkele andere bedrijven.

Het is een langgerekt lintdorp in oost west richting met dubbele lintbebouwing langs het Kanaal A en Kanaal B.

Alleen in het midden van het lint is kleinschalige nieuwbouw gepleegd. De omgeving kenmerkt zich door landbouwgebied met enkele bos en weidegronden.
Emmer-Erfscheidenveen beschikt over een actief verenigingsleven met onder andere de buurtvereniging Ons Achterhoek, Dartclub, Kaartclub, Toneel, Dans en Knutsel clubs.

In het centrum 't Aole Buurthuus van 1926 die dienst gedaan heeft als buurthuis tot 1997.

 

 

 

 

 

In de kavels bevindt zich het buurtgebouw "De Stobbe" waar alle club en buurt activiteiten plaatsvinden.

Peuterspeelzaal 't Erfje met ondersteuning van de SEDNA is ondergebracht in dit gebouw.

 
 

 

 

 


 

 

HALTEPLAATSEN BIBLIOBUSSEN
  
Vrijdag 09.55 - 10.25 uur Obs De Dreef
Vrijdag 10.30 - 11.15 uur Pcs De Triangel

 

 


 

eczijbanner008.jpg

Copyright © 2015. All Rights Reserved.