Overlegpartners van de Gemeente Emmen.

 

De gemeente Emmen streeft naar een goed contact met de bevolking. Een belangrijke schakel tussen de gemeente en de inwoners zijn de Erkende Overlegpartners. Dat zijn verenigingen van plaatselijk belang, wijkverenigingen en dorpsraden. De overlegpartners zijn door de gemeenteraad officieel erkend. De overlegpartners bestaan uit een (onafhankelijke) groep bewoners, eventuele ondernemers en andere vertegenwoordigers uit het gebied. Zij vormen dus als het ware de officiële vertegenwoordiging van een kern, dorp of woonwijk, die een vaste gesprekspartner zijn van de gemeente Emmen. Zij zijn dan ook een belangrijk aanspreekpunt voor alle inwoners uit het gebied. Deze overlegpartners hebben allemaal een eigen investeringsbudget.
 
Gevraagd en ongevraagd advies
De overlegpartners kunnen de gemeente gevraagd en ongevraagd allerlei adviezen geven over zaken die de wijk of het dorp aangaan. Dat varieert van projecten, beleid, beheer tot bepaalde knelpunten in de wijk. De overlegpartners stellen zelf de zaken vast die prioriteit krijgen.

 

Bijzondere positie
Erkende Overlegpartners nemen dus een bijzondere positie in voor de gemeente. Dit betekent echter niet dat de gemeente alleen met deze overlegpartners praat. De gemeente informeert en betrekt ook andere belangengroepen, adviesorganen, maatschappelijke partners en individuele bewoners en ondernemers zoveel mogelijk bij nieuwe ontwikkelingen in de wijk.
 
Contacten met achterban
De meeste overlegpartners onderhouden contacten met bewonersplatforms in hun wijk, buurtgroepen, verenigingen en overleggroepen. Daarnaast peilen ze regelmatig wat leeft in de wijk. Op basis van deze informatie geven zij hun adviezen aan de gemeente Emmen. Wanneer u een probleem of idee wilt aankaarten dat van belang is voor uw dorp of wijk, neem dan contact op met de overlegpartner in uw buurt. De gemeente organiseert samen met Erkende Overlegpartners ook regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over plannen en werkzaamheden.
 
Overleg
De gemeente heeft regelmatig overleg met Erkende Overlegpartners. Bijvoorbeeld door de burgemeester en wethouders. Burgemeester Bijl brengt regelmatig bezoeken aan wijken en dorpen. Hij praat dan met overlegpartners over het wel en wee van het dorp of wijk. Behalve deze bezoeken doet de gemeente samen met de overlegpartners ‘schouwen’. Hierbij wordt een bepaalde wijk of dorp nauwkeurig geïnspecteerd en worden verbeterpunten genoteerd en vervolgens uitgezet in de gemeentelijke organisatie.

 

Samen verder bouwen aan Emmen
Mede met behulp van gebiedsontwikkeling- en beeldkwaliteitplannen ontwikkelen we het gebied van onze gemeente. Inwoners en Erkende Overlegpartners, als deskundigen van het gebied, vormen daarin een onmisbare schakel. Zo bouwen we samen aan een gemeente waarin het nog prettiger werken, wonen en goed leven is.  "Emmen maakt meer mogelijk"

 

Dorpsbelangen Emmer Compascuum

Postbus 38 
7880 AA Emmer-Compascuum

https://www.dorpsbelangenec.nl/
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het bestuur van Dorpsbelangen Emmer Compascuum.

Voorzitter: Gerard Gustin
Secretaris: Arno de Vries
Financiën: Anne Bos en Sebiena Tapken
Geert Bos (Runde Gebied)
Meint Veenstra (ouderenbeleid)
Gerrit Bos (vice voorzitter)
John Trechsel (IT en SnelheidsSmileys)


Voor het vergaderschema kijk op onze website, wilt u iets met ons bespreken dan bent u van harte welkom om aan te schuiven. Laat het wel even aan ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  zodat wij tijd voor u kunnen reserveren in de agenda. De data en tijden zijn onder voorbehoud, neem daarom altijd even contact met ons op als u wil aanschuiven.
 
Het is leuk vertoeven in Emmer-Compascuum

 

 

 

 

eczijbanner008.jpg

Copyright © 2015. All Rights Reserved.